AKP Photography » Photography blog

Blogging challenge day 2: Min lidenskap for fotografi – my passion for photography – Sandnes & Stavanger portrett fotograf

English version under the photo!

Å vite eksakt når jeg falt pladask for foto er ikke lett å si. Når jeg leter gjemmom ting fra barndommen min, så finner jeg bilder jeg fotograferte med film kameraet mamma gav meg sommeren da jeg skulle begynne i 7 klasse. Det ble en litt for dyr hobby, så kameraet ble lagt på hylla. Noen år senere kom det lille rosa digital kameraet inn i bilde (no pun intended). Hadde det veldig gøy en go periode, men det dabbet litt av.

Helt til noe underlig skjedde tidlig på sommeren 2009. Jeg hadde da vært kraftig syk i 2 år, å hadde så å si mistet viljen til å leve. Jeg var ute på treassen med det lille kompakt kameraet mitt, jeg knipset noen bilder av solnedgangen. Å denne gangen så bildene så annerledes ut, så mye bedre enn hva de pleide! Senere den sommeren kjøpte jeg mitt første speilrefleks kamera Sony A200. Jeg fotograferte en hver anledning når formen tillot det. Jeg så stadig forbedring å det gjorde meg så glad – foto gav meg livsgleden tilbake!

Det gikk 2 år til å jeg fotograferte mer og mer, det gikk mye i landskaps og natur bilder. Men etter hvert så våknet lysten til å fotografere mennesker. Jeg har noen veldig snille søstre som stilte opp som modell når jeg spurte♥ I 2010 fant jeg ut at det var fotograf jeg ville bli, det føles bare så riktig!

I vår ble jeg utdannet fotograf ved Norges Kreative Høyskole. Det var en vannvittig deilig følese å bli ferdig. Jeg har lært såå mye innen foto og om meg selv, å utviklet meg utrolig de 2 årene!

Det er mange grunner til at jeg liker å portrettere folk. Den ene grunnen er at man får møte så mange kjekke folk. Å den følelsen jeg sitter igjen med når folk forteller meg at jeg har fått dem til å føle seg vakre, den er så utrolig herlig!!

PTM_Timeline_8PINIMAGE

English:

To know exactly when i fell head over heals in love with photography, is kind of hard to know. When i look through stuff from my childhood, i find photos ive shot with the cheap film camera my mom gave me when i was 13. It became a little too expensive hobby, so the camera was put to bed. A few years later my parents gave me a little pink compact digital camera. I used it for a long periode of time, but i slowly lost interest again.

Suddenly on evening at the cabin, i had been very sick for 2 years, and had almost lost the will to live. I had brough the little pink camera with me and shot some photos of the beautiful sunset. The photos had suddenly changed for the better, later that summer i bough my first DLSR a Sony A200. I photographed every single time my body would allow it. I could see much improvement and it made me soo happy. Photography gave me back the will to live!

Another 2 years went by, and i shot more and more photos. At first i shot mostly landscapes and nature photos. But i felt the urge to shoot people get bigger and bigger. I am lucky to have sisters who would model for me when i asked ♥ In early 2010 i decided that i wanted to be a photographer, it just felt sooo right!

This spring i graduated from Norways School Of Creativity as a photographer. It felt so amazing to graduate. I learned so much about photography and myself these past 2 years!

There are alot of reasons why i love shooting people. One of them is that im able to meet so many amazing people and i get to immortalize them with my camera. Another reason is the feeling i get when people tell me that ive made them feel beautiful by shooting their photos, is the absolute best feeling ever!!


If you like this post please comment, like & share this post♥


Back to TopFacebookPOSTTweetPOSTSubscribeBLOGLOVIN
  • mikell nielsen - Found you through Alex Beadon’s challenge…way to go!! 🙂ReplyCancel

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

CommentLuv badge

F B
B l o g l o v i n
M y   i n s t a p h o t o s
UA-38972273-1