AKP Photography » Photography blog

Something for you to think about! – Sandnes photographer

 

Jeg har lyst og ta opp en ting som ganske mange fotografer har påpekt i disse dager. Det er et viktig tema derfor ønsker jeg også å skrive om det.

Og temaet er prisene som vi fotografer velger og sette. Mange folk mener det er fryktelig dyrt at man skal betale 4-5000 for en fotografering, og mange velger andre fotografer som er billigere framfor kvalitet.

Jeg er inne i en periode der jeg driver og skal endre prisene mine fordi de prisene jeg hadde tidligere er ALT for lave! For å kunne leve som fotograf og få utbetalt minstelønnen her i Norge så må man tjene minst 3000 kr hver dag. Det høres sikkert ikke så vanskelig ut, men tenk om man kun får 2 oppdrag den uka – da har man ikke klart å tjene det man minst må tjene i uken.

Det er veldig mange som tror at det er lett å tjene seg rike på å være fotograf, det stemmer ikke – man må jobbe dobbelt så hardt som alle andre for å få en brukbar lønn.

Her er ett eksempel:

Hvis en fotoshoot koster 1500 for 2 timer(PS alt for lav pris) og man få kun solgt ett svært lerret(50×100) til 1500 kr. Da tror de fleste at da har man jo tjent de 3000 man trenger, det er helt feil:

For plassen man bestiller lerretet skal også ha betalt, og de tar 849 kr + 140 kr i frakt + 29 kr i emballasje, da blir plutselig regnestykket 3000 – 849 – 140 – 29 = 1982.

Da mangler man plutselig 1018 kr for å få minste beløpet man trenger. I tillegg så kommer andre ting som mat, husleie/lån, strøm, klær osv( Les videre på bildet under teksten).

Så vær så snill og tenk over dette når dere skal skaffe dere en fotograf for å forevige minnene deres. Vi fotografer er en viktig del av samfunnet og fortjener å få riktig betalt slik at vi også klarer å overleve :-).

Setter pris på om du vil dele denne posten med venner og familie♥

photographerPINIMAGE

 

Please comment, like & share this post♥

PINIMAGE


Back to TopFacebookPOSTTweetPOSTSubscribeBLOGLOVIN

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

CommentLuv badge

F B
B l o g l o v i n
M y   i n s t a p h o t o s
UA-38972273-1